Leírás
Demeyere márkájú fazék fedővel, 18/10-es rozsdamentes acélból készült, 28 cm átmérőjű, 17 literes űrtartalmú, matt megjelenésű, hegesztett rozsdamentes fogantyúkkal.
A fedő 18/10-es rozsdamentes acélból készült, fényes megjelenéssel.
Az edény alja 4 mm vastag és Triplinduc® technológiával lett létrehozva.
Garanciaidő: 2 év.
A szó szoros értelmében a forralás az élelmiszerek 100°C körüli hőmérsékletű vízben történő elkészítését jelenti, a forrás kezdetét az edény alján kialakuló vízbuborékok jelzik.
A fojtott forralás abból a technikából áll, hogy szabályozzuk a víz hőmérsékletét, hogy ne érje el a forráspontot. Ennek a főzési módnak az az előnye, hogy nem képződnek légbuborékok, a finom ételek (pl. hal, tojás, zöldség stb.) épsége nem kerül veszélybe. A fazékban történő főzési folyamat optimális eredményének elérése érdekében a fazék falai nem adják át a hőt alulról felfelé, vagyis az aljtól a fedőig, hanem biztosítsák, hogy az edányen belül maradjon. A jó minőségű edény aljának nagyon jó hővezetőnek kell lennie, és egyenletesen kell eloszlatnia a hőt az edény teljes felületén.
Tanácsok:
1. Ne hagyja az edényt üresen a tűzhelyen vagy ne főzze az ételeket kiszáradásig, mert az csökkenti az edény teljesítményét (deformálódik vagy elolvad). Az edényt mindig minimális mennyiségű vízzel kell megtölteni.
2. Egy felmelegedett fedőt mindig fordítva helyezzen a vitrokerámia főzőlapra. Ellenkező esetben a hűlési folyamat során vákuum képződhet, ami megnehezíti a fedő levételét a kerámia lapról.
3.A fel nem oldott só kis bemélyedéseket (mélyedéseket) képezhet az acéledények alján. Ne hagyjon magas sótartalmú ételeket az edényben.