Az olasz stílus minden szerelmese számára elengedhetetlen az, hogy ezt a hagyományos stílusú mediterrán kenyeret megbecsülik puha belseje és enyhén ropogós héja miatt.
A Ciabatta egy klasszikus olasz kenyér, ruganyos és nyúlékony tésztából készül, ami ezt az egyedi állagott, puha belsőt és egyedi aromát adja, és könnyen formázható.
A Ciabatta sütőforma 2 üregének köszönhetően a kenyerek (egyenként - legfeljebb 250 g) jól formázottak, ami egységes szeleteket eredményez, és tökéletesen alkalmassá teszi a szendvicsek elkészítéséhez.
A kupolaszerű fedél segít szabályozni a páratartalmat, és enyhén ropogós héjat biztosít, miközben a belseje nyirkos és vattaszerű marad.
A mély hornyokat lágyabb tésztákhoz, például gluténmentes tésztához tervezték. A fedél mindkét végén lévő nyílások megkönnyítik a sütőforma kezelését.
Jellemzők:
- Minőségi kerámia - amit Emile Henry tervezett, tűzálló tulajdonságokkal rendelkezik és egyenletesen oszlatja el hőt.
- Mivel természetes, passzív anyag, melegítéskor nem változtatja meg a kenyér ízét.
- A rendkívül ellenálló fénymáz bevonat lehetővé teszi a vágást közvetlenül az edénybe anélkül, hogy károsítaná.
- Sima felületének köszönhetően a sütőforma könnyen tisztítható, és tisztításkor nem bocsát ki egészségtelen részecskéket.
Belső üreg mérete: 36 x 21 x 3,5 cm.