Leírás
Demeyere márkájú 7-ply (7 rétegű) fazék fedővel, átmérője 28 cm, űrtartalma 8,4 liter, anyaga 18/10-es rozsdamentes acél matt megjelenéssel, hegesztett rozsdamentes acél fogantyúkkal.
A fedő 18/10-es rozsdamentes acélból készült, fényes megjelenéssel.
A 7-Ply (7 rétegű) technológiának köszönhetően ezekben a fazekakbanc ~ zöldségeket és húsokat főzhet ~ víz vagy olaj hozzáadása nélkül. A vízmentes főzési technológiával kapcsolatos információkért kattintson ide.
7 rétegű aljzat (edény alj) szerkezet:
A fazék felületét Silvinox® technológia segítségével dolgozták ki. A fazék alja 6,6 mm vastag és InductoBase® technológiával létrehozott 7 rétegből áll.
Minden típusú főzőlapon és sütőben is használható.
Mosogatógépben tisztítható.
Garanciaidő: 10 év.
A szó szoros értelmében, a főzés az élelmiszerek körülbelül 100ºC-os vízben való elkészítését jelenti, a víz forrását a fazék alján megjelenő vízbuborékok jelzik.
A párolt forralás abból áll, hogy a víz hőmérsékletét úgy szabályozza, hogy ne érje el a forráspontot. Ennek a főzési módnak az az előnye, hogy nem képződnek légbuborékok, a finom ételek (pl. hal, tojás, zöldség stb.) épsége nem kerül veszélybe. A fazékban történő főzési folyamat optimális eredményének elérése érdekében, a fazék falai nem lentről felfele engedik / adják át a hőt, az aljától a fedőig, hanem magukban tartják és ezáltal biztosítják, hogy a fazekan belül maradjon. A jó minőségű fazék aljának jó hővezetőnek kell lennie, és bíztosítania kell a fazék teljes felületén az egyenletes hőeloszlást.
Tanácsok:
1. Ne hagyja a fazekat üresen a tűzhelyen vagy ne főzze az ételeket kiszáradásig, mert az csökkenti a fazék teljesítményét (deformálódhat vagy megolvadhat). A fazekat mindig minimális mennyiségű vízzel kell megtölteni.
2. A felhevűlt fedőt mindig fordítva helyezze a vitro-kerámia főzőlapra. Ellenkező esetben a hűlési folyamat során vákuum képződhet, ami megnehezíti a fedő eltávolítást a kerámia lapról.
3. A fel nem oldott só kis bemélyedéseket (gödröcskéket) hozhat létre az acél fazekak alján. Ne hagyjon (tároljon) magas sótartalmú ételeket a fazékban.
Jellemzők:
Hosszúság: 36,3 cm;
Szélesség: 29 cm;
Magasság: 20,4 cm;
Fedél nélküli magasság: 14 cm;
Felső átmérő: 28 cm;
Aljátmérő: 26 cm.