Leírás
Készítse el a legegyszerűbb módon a salátaönteteket a Kitchen Craft mércés üveg segítségével.
A 250 ml-es üvegben elegendő mennyiséget készíthet és az üveg oldalára gravírozott 5 recept ihletként segít a különböző öntetek elkészítésében: vinaigrette bazsalikommal és olajbogyóval, almaecetes vinaigrette, gyömbéres és szójás öntet, chillis és mentás öntet és citrusos öntet.
Fontos: Első használat után alaposan mossa ki az üveget. Csak kézzel mosható, hogy a jelölések és a receptek ne sérüljenek. Nem használható mikrohullámú sütőben és közvetlen hőforráson sem.
ÖNTETEK ÉS VINAIGRETTEK
Az öntetek és a vinaigrettek elkészítése egyszerű, csak bele kell öntenie az üvegbe a megfelelő adagú alapanyagokat, rá kell tennie a tetőt, össze kell ráznia és készen is van. Ráöntheti a salátára azt, amit készített.
Ennél egyszerűbb nem is lehetne.
OLIVE & BASIL VINAIGRETTE – Vinaigrette olajbogyóval és bazsalikommal
- 60 ml vörösborecet
- 120 ml extra szűz olívaolaj
- 45 g Kalamata olajbogyó, kimagozott, apróra vágott
- 4 evőkanál friss bazsalikom, apróra vágott
- 2 teáskanál Dijon mustár
- 1/4 teáskanál só, ízlés szerint
- 1/2 gerezd fokhagyma, zúzott
- Őrölt bors, ízlés szerint
ALMABOR VINAIGRETTE – Vinaigrette almával
- 2 teáskanál Dijon mustár
- 2 teáskanál méz
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt bors
- 1 kis francia hagyma, apróra vágott
- 60 ml almaecet
- 80 ml extra szűz olívaolaj
GINGER & SOY DRESSING – Öltözködés gyömbérrel és szójával
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 teáskanál őrölt / apróra vágott gyömbér
- 1/2 kicsi, apróra vágott hagyma
- 30 ml rizsecet
- 30 ml szójaszósz
- 60 ml növényi olaj
MINT-CHILLI DRESSING – Öltözködés mentával és chilivel
- 1 maroknyi mentalevél, apróra vágva
- 1 piros chili, magvak nélkül, apróra vágott
- 1 kicsi, francia hagyma, apróra vágott
- 30 ml extra szűz olívaolaj
- 45 ml balzsamecet
CITRUS DRESSING – Dressing citrusfélékkel
- citrom / lime héja és gyümölcslé
- egy narancssárga
- 2 evőkanál Dijon mustár
- 15 ml fehér ecet
- 30 ml repceolaj