Leírás
Demeyere kerek aljú wok serpenyő, átmérője 36 cm, űrtartalma 6 l, 2,3 mm vastagságú Try-PLY anyagból, matt felületű, hosszú hegesztett 18/10-es rozsdamentes acél nyéllel.
Az edény falának felépítése belülről kifele haladva: egy külső 18/10-es rozsdamentes acél réteg, 1 vastagabb alumínium réteg és egy külső speciális ötvözet.
Az edény felületét Silvinox® technológiával dolgozták ki, ami a Demeyere laboratóriumokban megtervezett elektrokémiai kezelés. A SILVINOX® technológiának köszönhetően a rozsdamentes acél fénye és csillogása nem tompul, nem vész el és nem sárgul meg. A technológia használatának eredménye egy időtálló, szennyeződéstől mentes rozsdamentes acél, amelyet nagyon könnyű tisztítani.
Garancia 2 év.
Mindenféle főzőlapon használható. Mikrohullámú sütőben nem használható.
Bővebb információért a Try-Ply technikáról kattintson IDE.
A kínai konyhát sokak a legjobbnak vélik. Nagy bizonyossággal a kínai konyha a legrégibb, legteljesebb és több mint 3000 éves hagyományokkal bír. Az összetevők előkészítése egy nagyon fontos szakasz, a főzés gyorsan és nagyon kevés folyadék hozzáadásával történik. Az eredmények pedig nagyon ízletesek és tápanyagokban gazdagok.
A nagyon forró edényben, kevés olajon történő keverés és gyors forgatás a “stir-frying” vagy „chao” vagy „chow” nevet viseli. A módszert zöldségek, szárnyas és hal elkészítéséhez használják.
A wok serpenyő viszonylag vékony falú, félgömb formájú, 25-40 cm átmérőjű edény, a keleti országok többségében használják. Más elnevezései: Wayan, Karachi vagy Kuali. Általában acélból, öntvényből, alumíniumból (tapadásmentes réteggel vagy anélkül) vagy rozsdamentes acélból készül. Ezen anyagok többé-kevésbé jó eredményhez vezetnek, egy vagy több hátránnyal.
A modern Demeyere wok serpenyők a felmerülő hátrányok kiküszöbölését célozzák meg, a legmagasabb elvárásokat is kielégítik.
A Demeyere serpenyők a 5ply technológiát használják: az edények alja 2.3 mm vastagságú, alumínium béllel. A speciális technológiának köszönhetően a serpenyők alja nagyon magas hőfokot ér el, míg a szélei alacsonyabb hőmérsékletűek maradnak, ez pedig pont megfelel a „stir-fry” főzési módszernek.
A tapadásmentes bevonat nem szükséges
A 7ply technológia alkalmazása és az anyag megfelelő vastagsága lehetővé teszi a hő optimális eloszlását és az étel nem ég el. Tapadásmentes réteg nem szükséges. Éles tárgyakat is használhat az összetevők elvágásához és keveréséhez.
Időtállóak és higiénikusak
A Demeyere wok serpenyők 18/10-es rozsdamentes acélból készülnek, SILVINOX® technológiával megmunkált felülettel, amely minimalizálja az elszíneződést és a kopást. A hegesztett fogantyúk megelőzik a maradékok ráragadását, így a főzési folyamat higiénikus.
Maximális hatékonyság minden főzőfelületen
A Demeyere lábasok minden főzőlapon használhatóak, beleértve az indukciós főzőlapot is. A Triplinduc® technológiának köszönhetően bármikor meg lehet változtatni a hőforrást, ez nem befolyásolja a hatékonyságukat.