Leírás
A kerámia nagyon fontos szerepet játszik a tojás elkészítésében / főzésében, mivel finomabb és jobban szabályozott főzést / elkészítést tesz lehetővé, mint más anyagok.
Az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb és egyben ízletes recept az oeufs cocottes, vagyis a cocotte tojás (serpenyőben). Az alapelv egyszerű: az aljára kevés tejföl vagy vaj, egyszerű hozzávalókból (például sonka, apróra vágott paradicsom, sajt vagy kruton ~ kenyérkocka) álló falás, a tetejére pedig egy tört tojás, amit köríthetünk reszelt sajttal vagy fűszerekkel. ízlés szerint. Gyorsan elkészíthető recept, előételnek, étkezések közti uzsonnának (falatozásnak) vagy gyors (sietős) ebédnek.
Így "született meg / jött létre" az One Minute Egg edény, 10 x 10 x 8 cm-es méretekkel. Fejjel lefelé használva, pedig tojástartó. Normál használat esetén, az edény tökéletes a koktéltojás főzéséhez és bemutatásához. Gyorsasági szempontból, a szilikon borításnak köszönhetően mikrohullámú sütőben is használható. Meg fog lepődni, hogy percenként egy cocotte tojás-t is tud készíteni.